ALBERGÍNIES AMB
SOBRASSADA I XOCOLATA (413)
Ingredients:
- ·
Cervesa
- ·
Albergínies
- ·
Ceba
- ·
Tomàtiga
- ·
Sobrassada
- ·
Llorer
- ·
Moraduix
- ·
Sal i pebrebò
- ·
Xocolata
- ·
Llet
- ·
Farina
- ·
Saïm
- ·
Olives trencades
- ·
Oli d’oliva
Elaboració:
Es posen en remull en cervesa durant ½ hora les albergínies tallades en rodanxes i sense pelar. Es fa un sofregit amb ceba i tomàtiga mitja fulla de llorer i moraduix.
Se
salpebren les albergínies i es fregeixen
dins oli d’oliva
Es
posa un poquet d’aigua dins el sofregit i les roanxes de dues en dues amb un
tros de sobrassada al mig i es deixa que es vagi fent.
A
par es fa una xocolata amb xocolata de fondre, llet, un poquet de farina i
saïm. Quan la xocolata està a punt, s´hi afegeixen un bon grapat d’olives trencades talladles. Es
tira la xocolata per damunt les albergínies i es deixa coure un poc i despres
es deixa reposar.
Recepta
documentada a Galilea, per Maria Valcaneras Palmer.
Levam el capoll i s’ull a les alberginies, llevam la meitat de la pell fent retxes de d’alt a baix i li posam un poc de sal. La meitat es passa per farina i l’altre meitat no. Fregim dins oli d’oliva primer les que no tenen farina i després les altres i reservam.
ALBERGÍNIES AMB
SOBRASSADA I XOCOLATA.
Ingredients:
- ·
Cervesa
- ·
Albergínies
- ·
Ceba
- ·
Tomàtiga
- ·
Sobrassada
- ·
Llorer
- ·
Moraduix
- ·
Sal i pebrebò
- ·
Xocolata
- ·
Llet
- ·
Farina
- ·
Saïm
- ·
Olives trencades
- ·
Oli d’oliva
Elaboració:
Es posen en remull en cervesa durant ½ hora les albergínies tallades en rodanxes i sense pelar. Es fa un sofregit amb ceba i tomàtiga mitja fulla de llorer i moraduix.
Se salpebren les albergínies i es fregeixen dins oli d’oliva
Es
posa un poquet d’aigua dins el sofregit i les roanxes de dues en dues amb un
tros de sobrassada al mig i es deixa que es vagi fent.
A par es fa una xocolata amb xocolata de fondre, llet, un poquet de farina i saïm. Quan la xocolata està a punt, s´hi afegeixen un bon grapat d’olives trencades talladles. Es tira la xocolata per damunt les albergínies i es deixa coure un poc i despres es deixa reposar.
Recepta
documentada a Galilea, per Maria Valcaneras Palmer.
ALBERGÍNIES FARCIDES (II) 464
Ingredients:
• 4 albergínies • 1 ceba
• 1 tomàtiga madura • 700 gr carn capolada mesclada
• Julivert, sal, pebrebò • Farina, galleta picada
• ½ tassó de llet • Oli d’oliva
Elaboració:
Es posen a bullir les albergínies amb aigua sal, fin que siguin ben blanes.
Es fa un sofregit de ceba i tomàtiga, s’afegeix la carn salpebrada i es deixa coure.
Es buiden les algergínies, es capola la popa i s’afegeix al sofrit. Es posa julivert farina i un raig de llet i es van omplint les meitats de les albergínies. Finalment es rebosen amb galleta picada i es gratinen al forn, S’acompanyen de salsa de tomàtiga casolana.
BATALLÓN (Ca Nostra) (19)
Ingredients: Patates tendres, mongetes tendres, ous, oli d’oliva, sal i salsa de tomàtiga casolana.
CALÇOTS AMB SALSA ROMESCU (278)
CANONETS DE FAVA I SAFANNÀRIA (279)
Ingredients: faves tendres, safannàries, botifarró, galtot, un pessic de sobrassada, saïm, oli, sal i pebrebò.
Elaboració:
Es tallen els canonets més petits de les faves i els més grossos es pelen i s'aprofiten només els bessons. Es pelen i es tallen també les safannàries. i tits plegat es fregeixen dins una paella amb saïmi trossos de galtot i si fa falta s'afegeix un poc d'oli d'oliva. en estar fetes les verdures es posen trossos de botifarró i pessics de sobrassada i es deixa coure 3 minuts.
tomàtiga, ceba, alls, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Desfullam ses carxofes fins que ens agradin per manjar. Tallam un poc de d'alt i deixam sa base plana. després omplim entre fulla i fulla amb la carn de porc trempada amb sal, nou noscada i mesclada amb un ou. Les fregim i col.locam en una rostidora. Posam una salsa de tomàtiga, ceba i all i ho deixam bullir una bona estona.
Ingredients:
Elaboració:
Es renten els
ciurons i es posen en remull, tapats, durant unes 12h.
a una olla alta
amb un poc de sal.
Dins una paellera amb oli d’oliva,
es fregeixen les costelles tallades a bucins d’us
|
COLFLORI FARCIDA (283)
Bullim una colflori cencera “al dente” i la buidam per sa part des tronc.
Mentre feim una bexamel amb sa farina i sa llet i la guardam.
Apart feim un sofregit amb oli d’oliva, ceba i tomàtiga. En estar fet li afegim sa carn i posam sal i pebre bo.
Farcim sa colflori amb sa salsa de carn, ho tapam amb beixamel i ho gratinam al forn amb formatge.
CREMA DE BERENJENAS (Catherine Garcés) (284)
CREMA DE
CARABASSA I CASTANYES 466
Ingredients:
·
800 gr de carabassa |
·
2 porros |
·
1 carabassó |
·
1 patata |
·
3 pastanagues |
·
Bolets |
·
10 castanyes |
·
Mantega |
·
Sal, pebrebò, nou
moscada i curri de Madrás |
·
Brou de pollastre |
·
100 ml de nata
liquida. |
|
Elaboració:
Es pelen i
tallen a daus tots els ingredients, Es posa a sogregir el porro amb un poc de
mantega, i quan comença a suar s’afegeixen la resta dels ingredients menys els
bolets que s’afegeixen mes tard. Es posa brou, tap no tap i en estar es passa
per la batedora i es rectifica de sal, s’afegeix el curri i la nata, es torna
posar al foc durant 2 m, sense deixar de remanar.
CURRI DE GARBANZOS Y COLIFLOR (519)
Ingredientes
Para cuatro personas
- 400 g de garbanzos cocidos
- 200 g de crema de coco
- 1/2 coliflor mediana
- 1 cebolla mediana
- 2 dientes de ajo
- 4 cucharadas soperas de tomate triturado natural
- 4 cucharadas soperas de yogur griego natural
- 4 cucharadas soperas de hojas de cilantro fresco picado
- 2 cucharadas soperas de aceite de oliva (o ghee)
- 1 trozo de jengibre fresco del tamaño de medio pulgar
- 1 cucharadita de postre de curry picante en polvo
- 1 cucharadita de postre de comino en polvo
- 1 cucharadita de postre de cilantro en polvo
- 1/2 litro de caldo de verduras o agua
- Sal al gusto
- La parte verde de una cebolleta
- Un puñado de hojas de cilantro
- Arroz basmati para acompañar (opcional)
Preparación
- Quitarle las
hojas a la coliflor, lavarla, cortarla en arbolitos pequeños y reservar.
Pelar la cebolla, los ajos y el jengibre, y picarlos. Reservar.
- En una olla
de fondo grueso, calentar el aceite a fuego medio. Añadir la cebolla, una
pizca de sal y saltear entre seis y ocho minutos, o hasta que esté
ligeramente dorada. Añadir el ajo y el jengibre, y saltear un par de
minutos más.
- Incorporar
el tomate, otra pizca de sal y saltear tres o cuatro minutos. Añadir el
comino, el cilantro en polvo y el curry. Remover bien, cocinar un minuto y
añadir la coliflor y los garbanzos. Remover bien para que se mezclen los
ingredientes y añadir el caldo. Llevar a ebullición y dejar que hierva 15
minutos a fuego suave, semitapado.
- Apagar el
fuego, añadir la crema de coco, probar y corregir el punto de sal si es
necesario.
FAVA PARADA-2 (PELADA) (528)
Ingredients:
·
1 kg. De fava pelada
·
Costella i peus de porc
·
Fideus (núm. 2)
·
2 litres d’aigua
·
3 alls
·
2 cebes
·
2 tomàtigues
·
Sobrassada
·
BotifarróOli
·
Sal
·
Pebre bo
Elaboració:
Es posen el
remull les faves fins que s’hidratin
Se sofregeix amb
bastant d’oli la ceba i els alls tot ben picat. S’afegeix la costella i els
peus, després la tomàtiga, els trocets de sobrasada i el botifarró i es deixa
coure.
Quan tot es ben
cuit s’afegeixen les faves i aigua, i es deixa coure fins que les favs es
comencin a desfer. Finalment es posens el fideus i es deixa coure fins que
estiguin fets.
FAVA PELADA SENSE PORQIM 422
·
500 g de faves pelades
|
·
300 g de fideus
|
·
1 ceba
|
·
2 tomàtigues
|
·
Herbassana
|
·
2 l. d’aigua
|
·
Sal i pebrebò
|
·
3 cullarades d’oli d’oliva
|
Ingredients:
• 2 Carabassons • Formatge maonés
• Sobrassada • 1 ou
• Galleta picada • Sal i pebrebò
• Oli d’oliva
Elaboració:
Es tallen els carabassons a rodanxes , es salpebren i es deixen uns minuts perquè degotin.
Es van fent sostres de carabassó, formatge, sobrassada i carabassó, una i altra vegada.
Es passens els farcells per ou debatut i galleta picada i es fregeixern amb oli
MONEATOS DE NADAL (Monges Benedictines de Manacor ) (287)
Se cortan a tiras largas, se pasan por harina y se fríen en aceite.
Se colocan en una rustidera o greixonera para ir al horno, pero antes se prepara una salsa a base de vino dulce, azúcar, canela y agua, salpicando con ella los boniatos,la salsa que sobre se coloca en la rustidera y se le da un golpe de horno.
MUSAKA (recepta grega) 472
Ingredients:
·
Albergínies |
·
1 ceba |
·
3 alls |
·
500 grs. de carn picada |
·
2 tomàtigues |
·
Sal |
·
Pebrebò |
·
150 ml. de vi blanc |
·
Oli d’oliva |
·
Formatge ratllat |
·
150 ml. de brou |
|
Es tallen les albergínies de pel llarg i finament, es salen i es deixen
degotar.
Es fa un sofregit amb les cebes els alls i la tomàtiga
Es part es fregeix la carn amb oli i en estar quasi feta se li afegeix el
sofregit, se li afegeix el brou i el vi i es deixa redüir.
Se fregeixen les albergínies amb poc
oli i ben aixutes i es deixen desoliar.
Es compon la albergínia i la carn per capes i es banya amb beixamenl i se
gratina al forn amb fomatge ratllat.
PATATES FARCIDES (290)
Agafam patates de sa mateixa mida i les tallam per la meitat. Les buidam un poc i les posam amb les polpes restants a bullir fins que estiguin casi fetes.
Mesclam sa polpa de sa patata amb, s'ou es formatge rallat, sa llet un poc de sal, pebre bo i nou moscada. Pujam es blancs d'ou a punt de neu i afegim.
S'omplen i es disposen dins una palangana amb mantega . S'espolvora amb pa rallat i es cou al forn durant vint minuts, mullant de tant en tant amb un poc de mantega.
PUDÍN D’ ALBERGINIES (Teresa Alorda) (291)
Sofregim una ceba ben capolada, hi posam una auberginia a trocets i la fregim junt amb sa ceba. Quan estigi ben fregida la esclafam amb sa giradora perque s’acabi de fer. Ho treim
VENTIM (Ca Nostra) (21)
Es bullen les patates cenceres i les faves amb pell. es talla s'all tendre ben petit, Es trempa i se serveix amb l’ou bullit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario