COCA DE BOLETS I BACALLÀ (Miquel Calent) (502)
Ingredients
•
Oli d’oliva verge extra
•
Aigua
•
Llevat
•
Farina fluixa
•
Ceba, porro, alls i tomàtiga ramellet
•
Bolets variats
•
Bacallà
•
Moraduix, romaní i julivert
•
Clau, nou moscada i gingebre
•
Vinagre de poma
•
Maionesa de bolets secs
•
Estopeta de tàperes, olives i tomàtiga seca
• Sal i pebre bo
Elaboració:
Dins
un bol posam dues parts d’oli d’oliva per tres parts d’aigua, una mica de sal,
una nou de llevat premsat o una mica de llevat mare i ho pastam amb la farina
fluixa que es begui. Ha de quedar una pasta suau, brillant i homogènia. Deixam
tovar fins que com a mínim dobli el volum.
Fem
un sofregit ben confitat amb alls, porro, ceba i tomàtiga de ramellet. Hem de
procurar que quedi sequet i poc greixós. Netejam els bolets i tallam a bocins
regulars, els trempam amb una mica de sal, pebre bo i oli d’oliva. Els confitam
10 minuts al forn a 120 graus. Dessalam el bacallà i li llevam espines i pells.
Esqueixam el bacallà. Trempam el peix amb moraduix, julivert, clau, nou
moscada, gingebre, unes gotes de vinagre de poma i un rajolí d’oli.
Ara
estiram la pasta i la coem, prèviament punxada, a uns 175 graus fins que sigui
pràcticament cuita. Posam el sofregit a la base de la coca, al damunt els
bolets confitats, després el bacallà, a sobre d’aquest una mica d’estopeta
d’olives, tomàtiga seca i tàperes, i per acabar uns punts de maionesa de bolets
secs. Anam uns minutets més al forn i cap a taula.
No hay comentarios:
Publicar un comentario