miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

COCA DE BOLETS I BACALLÀ (Miquel Calent) (502)

Ingredients

      Oli d’oliva verge extra

      Aigua

      Llevat

      Farina fluixa

      Ceba, porro, alls i tomàtiga ramellet

      Bolets variats

      Bacallà

      Moraduix, romaní i julivert

      Clau, nou moscada i gingebre

      Vinagre de poma

      Maionesa de bolets secs

      Estopeta de tàperes, olives i tomàtiga seca

      Sal i pebre bo

Elaboració:

Dins un bol posam dues parts d’oli d’oliva per tres parts d’aigua, una mica de sal, una nou de llevat premsat o una mica de llevat mare i ho pastam amb la farina fluixa que es begui. Ha de quedar una pasta suau, brillant i homogènia. Deixam tovar fins que com a mínim dobli el volum.

Fem un sofregit ben confitat amb alls, porro, ceba i tomàtiga de ramellet. Hem de procurar que quedi sequet i poc greixós. Netejam els bolets i tallam a bocins regulars, els trempam amb una mica de sal, pebre bo i oli d’oliva. Els confitam 10 minuts al forn a 120 graus. Dessalam el bacallà i li llevam espines i pells. Esqueixam el bacallà. Trempam el peix amb moraduix, julivert, clau, nou moscada, gingebre, unes gotes de vinagre de poma i un rajolí d’oli.

Ara estiram la pasta i la coem, prèviament punxada, a uns 175 graus fins que sigui pràcticament cuita. Posam el sofregit a la base de la coca, al damunt els bolets confitats, després el bacallà, a sobre d’aquest una mica d’estopeta d’olives, tomàtiga seca i tàperes, i per acabar uns punts de maionesa de bolets secs. Anam uns minutets més al forn i cap a taula.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...