miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

ARRÒS D’ERMITANS I OU (496)

Ingredients:

• Arròs bomba pobler

• Crancs ermitans

• Ous

• Morro de porc negre

• Ceba, porro i tomàtiga

• Alls, julivert i ametlla

• Gerret

• Gallina

• Calamar

• Botifarró

• Sal i pebre bo


Elaboració:

Retiram la pell al morro de porc i el tallam a bocins molt petits. Posam una greixonera al foc amb els daus de morro i ho deixam suar uns quaranta-cinc minuts al mínim. Passat aquest temps li afegim la ceba i el porro i seguim la cocció a baixa temperatura. Quan tot sigui ben tou arriba l’hora de posar-hi una mica de tomàtiga molt madura i acabar de confitar lentament. Tot aquest procés hauria de durar unes dues hores.

Escaldam uns segons els ermitans dins aigua i sal. En retiram les figues que tallam a bocins petits i reservam. Posam un bocí de gallina al foc per fer brou amb una mica de verdura. Quan hagi bullit una hora i mitja, li afegim els ermitans i un poc de gerret. Coem deu minuts i colam.

Sofregim un poc l’arròs dins el sofregit, en començar a blanquejar banyam amb el brou i prosseguim la cocció a foc fort. Passats cinc minuts és el moment de posar-hi les figues d’ermità i prosseguir a foc més suau. Cap al final afegim a la greixonera una picada d’ametlla, all i julivert.

Nosaltres servim aquest arròs amb un vermell d’ou, una mica de pols de camallot, unes tiretes de calamar arrebossades i un gel de julivert.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...