GALLINA FARAONA FARCIDA (505)
Mateu Oliver de Ca´n Matarino de Sóller
Ingredients: (Pera a 6 persones)
- 1 gallina faraona sense ossos.
- 1 Ql. de carn de porc picada, 70% carn magra i 30% panxeta.
- 1 tassó de vi blanc sec.
- 3 ous.
- 1 tòfona negre tallada petita.
- 65 grs. de pinyons.
- 20 grs. de sal.
- 3 grs. de pebre bo blanc
- ½ nou moscada.
- Oli d’oliva.
- ½ tassó de vi blanc o Xeres.
- ½ tassó d’aigua.
Elaboració:
Es trauen les piteres de la faraona i es tallen en daus que es mesclaran amb la resta de ingredients pastant-los.
Es farceix la faraona amb el farcit i es cus amb fil de cotó i es posa dins una xarxa perquè quedi estret. Es posa dins una placa per anar al forn a la que es posen mitges canyes per que la faraona no toqui la base de la placa.
Es banya generosament amb oli d’oliva i a la placa s’hi afegeix el ½ tassó de vi blanc i el d’aigua. S’enforna amb el forn fred i es posa a 180º durant una hora i 50 minuts. Per a la cocció s’ha de vigilar que no quedi sense suc i a mitja cocció es gira.
La faraona es talla millor si està freda, després es pot
encalentir o servir a temperatura ambient. Per servir es pot adornar amb salsa
de magrana agre.
No hay comentarios:
Publicar un comentario