miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

GALLINA FARAONA FARCIDA (505)

Mateu Oliver de Ca´n Matarino de Sóller

Ingredients: (Pera a 6 persones)


  • 1 gallina faraona sense ossos.
  • 1 Ql. de carn de porc picada, 70% carn magra i 30% panxeta.
  • 1 tassó de vi blanc sec.
  • 3 ous.
  • 1 tòfona negre tallada petita.
  • 65 grs. de pinyons.
  • 20 grs. de sal.
  • 3 grs. de pebre bo blanc
  • ½ nou moscada.
  • Oli d’oliva.
  • ½ tassó de vi blanc o Xeres.
  • ½ tassó d’aigua.


Elaboració:

Es trauen les piteres de la faraona i es tallen en daus que es mesclaran amb la resta de ingredients pastant-los.

Es farceix la faraona amb el farcit i es cus amb fil de cotó i es posa dins una xarxa perquè quedi estret. Es posa dins una placa per anar al forn a la que es posen mitges canyes per que la faraona no toqui la base de la placa.

Es banya generosament amb oli d’oliva i a la placa s’hi afegeix el ½ tassó de vi blanc i el d’aigua. S’enforna amb el forn fred i es posa a 180º durant una hora i 50 minuts. Per a la cocció s’ha de vigilar que no quedi sense suc i a mitja cocció es gira.

La faraona es talla millor si està freda, després es pot encalentir o servir a temperatura ambient. Per servir es pot adornar amb salsa de magrana agre.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...