REDUCCIÓ DE CARN (511)
Ingredients:
·
1 kg. De coa de bou
·
250 gr. d'ossos de vedella,
·
1 carcassa de pollastre
·
100 gr. xulla
·
1 pastanaga
·
2 cebes
·
Farigola, moraduix, clau d’olor.
·
Mantega
· Vi dolç tipus PX o Palo
Elaboració:
En una palangana de forn, s’unta amb mantega la carn tallada a daus i
els ossos trossejats.
Es posa a daurar al forn calent, remoguent sovint fins que el conjunt hagi
adquirit color rostit. Mentrestant, es posen a una graella les verdures
tallades a rodanxes de 4 mm. de gruix,
La xulla i es col.loca tot sobre els ossos i la carn ja daurats. S’aparta
lleugerament de foc i deixar uns 10 minuts a temperatura suau per provocar
l'exsudació de la humitat de les verdures. Es tira a la palangana de forn un
tassó d'aigua i s’endú a ebullició per dissoldre els sucs caramelitzats.
Un cop finalitzada l'exsudació de la verdura, s’aboca el desglasar i
deixar reduir gairebé íntegrament, s’ha de repetir aquesta operació 2
vegades.,, tirant novament aigua tenint bona cura a aturar la reducció en el
moment en què les últimes gotes del líquid que es va espessint representin, a
l'inclinar la brasera, una cullerada, aproximadament.
Aquest procediment rep el nom de "glacejat". Es finatliza la
preparació banyant amb els 2,5 L. d'aigua, les herbes i un poc de sal. En
començar que el líquid a bullir, s’ha d’escumar.
Es deixa coure lentament per espai de 5 hores com a mínim. Haurà arribat,
llavors, el moment de passar el suc per un tamís a fi i recollir aquest fons en
una cassola.
Es deixa reposar durant 15 minuts i s’elimina el greix. Quan el suc o fons
hagi quedat fred, s’aboca en un recipient colant a través d'un drap. Es guarda
normalmente al cogelador en porcions petites.
Abans d’utilitzar d’encalenteix i es posa un poc de vi o palo , es fa reduïr novament i es posa un poc de mantega por donar-li brillo.
No hay comentarios:
Publicar un comentario