miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

FLOQUET DE VADELLA AMB REDUCCIÓ DE CARN I PATATA FARCIDA DE TUMBET (480)

Ingredients: (per a 6 persones)


·         3 floquets (6 talls).

·         Oli d’oliva

·         Prebrebò

·         Sal de cocó

·         Reducció de carn


Per a la patata farcida


·         6 patates grosses

·         2 albergínies mitjanceres

·         1 pebre vermells

·         3 alls

·         Salsa de tomàtiga

·         Oli de julivert

 

Elaboració:

S’unten els trossos de carn amb oli d’oliva i pebrebò, se’ls dóna un massatge i es deixa reposar durant unes hores.

Es marquen  dins d’una paella sense més oli que el que ja tenen i es reserven.

S’esmitgen les patates sense pelar i es posen a bullir durant uns 8 m. amb aigua i un poc de sal, no ha de quedar fetes, nomes amb la textura que ens permeti buidar-les. Transcorregut el temps es posen amb aigua freda i es buiden de manera que quedin amb les parets de o més d’un centímetre, es fregeixen amb abundant oli d’oliva i es reserven.

Es tallen les albergínies a quadradets i es fregeixen dins oli  amb un poc de sal, en estar fregides es retiren i es deixen degotar. Dins de´l mateix oli es fregeix el pebre vermell tallat de la mateixa manera i els allls esclafat i en estar es treu i també es deixa degotar. Es lleva tot l’oli de la paella, es mesclen les albergínies amb els pebres, es posen dues cullarades de salsa de tomàtiga i es deixa durant uns minuts que confiti tot plegat.

Es lleven els alls, es posa bé de sal i pebrebò i s’umplen les patates d’aquesta farsa, es tapen les patates amb la resta de salsa de tomàtiga i es posa al forn durant 5 minuts a 120º perquè acabi de confitar. Abans de servir es posa un raig d’oli de julivert.

Es posen els bocins de floquet al forn a 200º durant 6 minuts, es tallen a medallons i sels hi posa per damunt una cullarada de reducción de carn (veure recepta a l’apartat de salses).

Nota:

El floquet és aquell tall de carn comunament conegut entre els carnissers com el "Pito de Entranya", o també com a xiulet. És un tall no gaire estès entre els consumidors per la seva carn fibrosa que, si no saps com fer-la servir pot ser difícil de mastegar, a més que sol haver-hi poca quantitat d'aquest tall d’uns 800 grs, cada tal es divideix en dues parts de la forma aproximada d’un rellom de porc. No  hem de confondre amb l'entranya que utilitzen a l’Argentina i aquesta va a continuació.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...