FLOQUET DE VADELLA AMB REDUCCIÓ DE CARN I PATATA FARCIDA DE TUMBET (480)
Ingredients: (per a 6 persones)
·
3 floquets (6 talls).
·
Oli d’oliva
·
Prebrebò
·
Sal de cocó
·
Reducció de carn
Per a la patata farcida
·
6 patates grosses
·
2 albergínies mitjanceres
·
1 pebre vermells
·
3 alls
·
Salsa de tomàtiga
· Oli de julivert
Elaboració:
S’unten els trossos de carn amb oli d’oliva i pebrebò, se’ls dóna un
massatge i es deixa reposar durant unes hores.
Es marquen dins d’una paella sense més oli que el que ja tenen i es
reserven.
S’esmitgen les patates sense pelar i es posen a bullir durant uns 8 m. amb
aigua i un poc de sal, no ha de quedar fetes, nomes amb la textura que ens
permeti buidar-les. Transcorregut el temps es posen amb aigua freda i es buiden
de manera que quedin amb les parets de o més d’un centímetre, es fregeixen amb
abundant oli d’oliva i es reserven.
Es tallen les albergínies a quadradets i es fregeixen dins oli amb un
poc de sal, en estar fregides es retiren i es deixen degotar. Dins de´l mateix
oli es fregeix el pebre vermell tallat de la mateixa manera i els allls
esclafat i en estar es treu i també es deixa degotar. Es lleva tot l’oli de la
paella, es mesclen les albergínies amb els pebres, es posen dues cullarades de
salsa de tomàtiga i es deixa durant uns minuts que confiti tot plegat.
Es lleven els alls, es posa bé de sal i pebrebò i s’umplen les patates
d’aquesta farsa, es tapen les patates amb la resta de salsa de tomàtiga i es
posa al forn durant 5 minuts a 120º perquè acabi de confitar. Abans de servir
es posa un raig d’oli de julivert.
Es posen els bocins de floquet al forn a 200º durant 6 minuts, es tallen a
medallons i sels hi posa per damunt una cullarada de reducción de carn (veure
recepta a l’apartat de salses).
Nota:
El floquet és aquell tall de carn comunament conegut entre els carnissers com el "Pito de Entranya", o també com a xiulet. És un tall no gaire estès entre els consumidors per la seva carn fibrosa que, si no saps com fer-la servir pot ser difícil de mastegar, a més que sol haver-hi poca quantitat d'aquest tall d’uns 800 grs, cada tal es divideix en dues parts de la forma aproximada d’un rellom de porc. No hem de confondre amb l'entranya que utilitzen a l’Argentina i aquesta va a continuació.
No hay comentarios:
Publicar un comentario