miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

SOPA DE NADAL DE SÓLLER (504)

Pep Ensenyat

Ingredients (Per a 6 persones):

Brou de carn (gallina, indiot, alguna carcassa, porros, cebes, tomàtiga i  armanyac)

Farcit.


  • Sopa torrada.
  • 200 grs. de pèsols.
  • 200 grs. de carxofes.
  • 200 grs. de pinya (colflori).
  • ½ lletuga que pot ser romana o escarola.

Ingredients pel farcit:


  • ½ Ql. de carn picada mesclada 50% porc i 50% vedella.
  • 1 tòfona negre.
  • 2 ous.
  • 20 grs. de pinyons.
  • 30 grs. de panses sense pinyol (sultanes).
  • Moraduix.
  • Pebre bo i Sal.

Elaboració:

Es fa un bon brou de carn amb gallina, indiot, alguna carcassa, porros, cebes, tomàtiga, sal i pebrebò, a mitja cocció s’hi afegeix mig tassó de armanyac.

Pel farcit es mesclen tots els ingredients, la tòfona tallada molt petita, també s’hi afegeix el suc de la tòfona. El moraduix es talla mol petit. Una vegada mesclats els ingredients es farceix un coll de gallina o d’indiot, es tanquen els extrems i es posa a bullir dins el brou.

Els pèsols i la pinya tallada en trossos petits s’escalden uns tres minuts i la carxofa tallada en sis trossos, uns cinc minuts.

Dins una sopera s’hi posen les verdures juntament amb la lletuga tallada en juliana i s’escalden amb el brou ben calent.

Dins el pla s’hi posen un parell de sopes torrades i dos o tres trossos de farcit que s’ha tallat en rodets d’uns dos mm. de gruixa, al gust, finalment se serveix la sopa dins el plat escaldant el farcit i les sopes.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...