miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

BURBALLES DE RAJADA (508)

Ingredients: ( Per a 8 persones)


  • 1 de Rajada 5kg
  • 2 porros
  • 2 pastanagues
  • 2 cebes
  • 6 tomàtigues de ramellet
  • 1 Ql. de morralla
  • 1 Ql. de buraballa arrisada de Porreres.
  • Sal
  • Oli de Oliva
  • Pebre bord
  • 3 alls
  • Julivert
  • Sípia
  • 16 gambes
  • Api


Elaboració:

Es talla la rajada amb tres parts, el cos i les dues aletes.

Es talla la ceba, el porro, la tomàtiga i l’api. Se sofregeix amb oli, una vegada sofregit se li posa  el cos, i una vegada sofregit s’afegeix  aigua.

Quan tot això ha bullit, es retira el cos, per retirar-li tota la carn possible.

Al brou se li afegeix  la morralla, quan tot això ha bullit, es cola tot i es torna posar al foc.

Dins el brou es  posen las aletes, quan han bullit es retiren per llevar-li tota la carn possible.

Es reserva el brou. Es talla la sípia en petits trossos i se sofregeix. Una vegada sofregida s’incorpora el brou.

Es fa una picada amb el julivert i els alls i una vegada feta es posa un poc a tot el brou.

Es posa a encalentir el brou amb la sípia, quan està a punt de ebullició es posa la rajada.

En faltar dos minuts per acaba,  s’incorpora la carn de la rajada i les gambes i es deixa bullir dos minuts més.




No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...