miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

SOPES DE MATANCES (503)

Miquel Nicolau i Jaume Cladera

Ingredients:(Per a unes 30 persones)

·         Sopes de pa

·         3 q.de carn “Sa tallada de ses sopes”   (“Llonsa” o Can magre d´el coll)

·         8 cols borrachonas

·         5 manats d´espinacs

·         5 manats de sofrit

·         8 tomàtigues de ramellet

·         1 cabeça d´alls

·         Esclatasangs

·         Picornells

·         Oli i säim per fer el sofrit

·         Pebre bo i sal.


·         Rave per acompanyar

 

Elaboració:

   Es tallen les carns a trossos no molt grosos se salpebren i se sofregeixen dins una greixonera amb saïm i oli. Una vegada han agafat color se li afageix el porro, las tomàtigues de ramellet i una cabeça d´alls quan tot això ha confitat es cobreix d´aigua. quan bull se li afageix col borrachona, les parts tendres,  es correigeix de sal i pebre bo i es deixa coure. Cinc minuts antes d´ estar  cuit se  li afageixen  els espinacs , els picornells i els esclatasangs .

  A una altra greixonera de cul pla  si col.lquen les sopes i es cobreixen del suc i verdures procurant que quedin ben amarades però seques. Es deixan reposar  uns deu minuts, es regen amb un raig d´oli verge d´ oliva i es treven a taula.

   Les acompanyaren de tallades rodones de rave, que perquè agafasin enrevenada haviem tingut pelat i tallat amb aigua freda des de unas hores abans.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...