SOPES DE MATANCES (503)
Miquel Nicolau i Jaume Cladera
Ingredients:(Per a unes 30 persones)
·        
Sopes de pa
·        
3 q.de carn “Sa
tallada de ses sopes”   (“Llonsa” o Can magre d´el coll)
·        
8 cols borrachonas
·        
5 manats d´espinacs
·        
5 manats de sofrit
·        
8 tomàtigues de ramellet
·        
1 cabeça d´alls 
·        
Esclatasangs
·        
Picornells
·        
Oli i säim per fer el
sofrit
· Pebre bo i sal.
·        
Rave per acompanyar 
Elaboració:
   Es tallen les carns a trossos no
molt grosos se salpebren i se sofregeixen dins una greixonera amb saïm i oli.
Una vegada han agafat color se li afageix el porro, las tomàtigues de ramellet
i una cabeça d´alls quan tot això ha confitat es cobreix d´aigua. quan bull se
li afageix col borrachona, les parts tendres,  es correigeix de sal i
pebre bo i es deixa coure. Cinc minuts antes d´ estar  cuit se  li
afageixen  els espinacs , els picornells i els esclatasangs .
  A una altra greixonera de cul pla 
si col.lquen les sopes i es cobreixen del suc i verdures procurant que quedin
ben amarades però seques. Es deixan reposar  uns deu minuts, es regen amb
un raig d´oli verge d´ oliva i es treven a taula.
   Les acompanyaren de tallades
rodones de rave, que perquè agafasin enrevenada haviem tingut pelat i tallat
amb aigua freda des de unas hores abans.
 
 
No hay comentarios:
Publicar un comentario