miércoles, 9 de noviembre de 2022

 

PERDIUS CONFITADES (estil “Es Brollador”) (515)

Joan Nadal


Ingredients (Per 6 persones)

6 perdius

6 carxofes

24 escalunyes

6 pastanagues (petites) en rama

Mescla de fruits secs al gust (albercocs, prunes, nous, panses i pinyons) confitats amb vi de “Porto”

1’5 l. d’oli d’oliva

1 l. de vi blanc

0’2 l. de vinagre

1 cabeça d’alls

1 manat petit d’herbes aromàtiques (herba-sana, romaní, llorer, farigola, moraduix, ...)

Sal

Pebre bo

 

Preparació:

Es recomana una olla de 40 cms. de diàmetre, plana, amb tapadora, per tal que les perdius quedin una vora l’altra. Si es volen fer mitges, s’han de xapar abans de coure-les.

Es salpebren les perdius i es col·loquen dins l’olla. Es cobreixen amb el vi, l’oli i el vinagre. S’afegeixen les herbes aromàtiques i la cabeça d’alls.

Es tapa l’olla i s’ha de segellar, amb paper d’alumini. Ha de coure durant uns  70 minuts. Es destapa per afegir-hi les pastanagues i les escalunyes, Es  torna a tapar i a es cou 15 minuts més. Després, s’hi posen les carxofes, es tapa i altres 15 minuts de cocció. Totes les coccions sempre a foc molt lent.

A l’hora de fer plats es posai una cullerada dels fruits secs confitats.




 

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...