PERDIUS CONFITADES (estil “Es Brollador”) (515)
Joan Nadal
Ingredients (Per 6 persones)
6 perdius
6 carxofes
24 escalunyes
6 pastanagues (petites) en rama
Mescla de fruits secs al gust (albercocs,
prunes, nous, panses i pinyons) confitats amb vi de “Porto”
1’5 l. d’oli d’oliva
1 l. de vi blanc
0’2 l. de vinagre
1 cabeça d’alls
1 manat petit d’herbes aromàtiques
(herba-sana, romaní, llorer, farigola, moraduix, ...)
Sal
Pebre bo
Preparació:
Es recomana una olla de 40 cms. de diàmetre,
plana, amb tapadora, per tal que les perdius quedin una vora l’altra. Si es
volen fer mitges, s’han de xapar abans de coure-les.
Es salpebren les perdius i es col·loquen dins
l’olla. Es cobreixen amb el vi, l’oli i el vinagre. S’afegeixen les herbes
aromàtiques i la cabeça d’alls.
Es tapa l’olla i s’ha de segellar, amb paper
d’alumini. Ha de coure durant uns 70 minuts.
Es destapa per afegir-hi les pastanagues i les escalunyes, Es torna a tapar i a es cou 15 minuts més.
Després, s’hi posen les carxofes, es tapa i altres 15 minuts de cocció. Totes
les coccions sempre a foc molt lent.
A l’hora de fer plats es posai una cullerada
dels fruits secs confitats.
No hay comentarios:
Publicar un comentario