BOTIFARRONS (Son Vives) 8
Ingredients: (Per a
Preparació:
Carn sanguinossa es aquella que no serveix per sa sobrassada ni per cap embotit en cru (carn i xulla, salsitxó, xoriç etc), la capolarem en cru. Caldera, es el resultat de tot el que feim bullir per el séu millor aprofitament ( Es lleu des porc, es morro es cor, es ronyons es cap, ses cuixes i ses pales desosades i un poc de fetge.)Capolam tot a sa vegada i trempam amb sa sang, sa sal i ses especies. Embotim dins budells prims.
EMBUTIDOS DE MATANZAS 7,9
Proporció (2018) 46% de magre i 54% greix, 50 grs. de pebre tap de cortí de ca'n Pinso 24,5 grs. de sal, 3.6 grs. de pebrebò i 3.6 grs. de pebre coent.
Recepta Xesc Reina (2018)
23 grs. de sal, 4 de pebrebò i 1 de sucre.
Bullir 1/2 h. (total) a foc baix i quan comença a bullir comtar 4 minuts.
FARCIMENT (II) 412
Ingredients
·
1 cotna de porc
·
Sal gruixada
·
125 ametlla crua
·
2 vermells d’ou
·
80 gr. sucre en pols
·
1/2 pell de llimona
ratllada
·
20 gr panses
·
6 albercocs secs
·
1/2 tassó de brandi o
vi sec
·
1/2 c/p canyella de
bona qualitat
S’aprimen
les voreres de la cotna i es coseix fent un saquet, amb espai suficient per
poder-lo omplir. S’unta de sal per dins i per fora i el farem degotar unes 24
hores aproximadament. Passat el temps se li lleva la sal i s’aixuga.
S’
amararem les panses i l’albercoc sec tallat amb el brandi o el vi.
Es
baten els vermells d’ou amb el sucre en
pols fins que tenguem una crema blanquinosa. S’hi afegeixen les ametlles, la
clovella de llimona ratllada, la canyella i la fruita seca amb el brandi o
vi i es mescla bé.
S’omple
el saquet amb aquest farcit i es
coseix. i l’enfornarem a 180ºC. ben
fermat i damunt unes canyes perquè la
cotna no toqui el cul de la palangana. Es deixa cure durant una hora donant-li
voltes de tant en tant. Es ser ben cruixent es deixa refredar
PATE DE PORC DE CA’N PRIM 12
S’empota en cru i es bull amb pots de vidre de amb sa tapadora per avall durant dues hores. (Antigament ho feiem al bany maria mes o menys una hora per quilo de pasta i després s’empotava i es posava un poc de sam per damunt.)
No hay comentarios:
Publicar un comentario