CARAGOLS

CARAGOLS A LA LLAUNA 361


Ingredients (per persona): 200 grs. de cargols bovers, sal, pebre negre, oli d'oliva, conyac i julivert.


Preparació:
Netejam els cargols com de costum i deixam aixugar.  Els posam dins una llauna boca amunt i tirem una mica de sal perquè no surtin . Posam sa llauna al foc.


Mentre es couen anam tirant sal i oli. Quan quasi estan fets hi tirem una mica de pebre, els flamejam amb conyac i per acabar li posam  julivert picat.



CARAGOLS AMB PASTETA 321


 Ingredients: caragols, farina, llet, oli d’oliva, sal, pebre bo i llimona.


 Preparació:
Posam es caragols dins una paella amb sa closca cap abaix i a foc molt baix. Un pic que han tret sa banya, esl hi posam pebre bo, sal i suc de llimona, ho anam remant per tems aproximat de mitra hora. A opart feim una salsata clara amb farina  i llet. Mesclam amb es caragols i ho feim espessir.



CARAGOLS CUINATS (Pròpia) 28


 Ingredients: Caragols, ceba, alls, tomàtiga, ossos de porc, os de cuxot, cuixot carn (pollastre, porc) un botifarró, un troç de sobrassada, patates, monjetes, pesols, herba-sana, romaní, moraduix, fonoll, tem, pebrebò, pebres coents i sal. Per l’all i oli: Olí, alls, sal, vinagre, patata bullida dins el brou dels caragols.


Preparació:
Feim ben nets els caragols amb aigua sal i un poc de vinagre perquè traguin totes les babes brutes. Engaman dins una olla amb aigua tebia i a foc molt fluix. Canviam ’aigua i tornam a bullir amb un manat d’herbes, quan l’aigua es neta ja podem usar-la per el brou, sinoes  torna a canviar.
Feim un sofregit amb la ceba, els alls  la tomàtiga, afegim el brou la carn y els caragols amb un altre manat d’herbes, En faltar vint minuts perquè estigui llest, afegim les patates, els pesols i les mongetes i posam bé de sal i de coent.


 


CARAGOLS FARCITS 322


 Ingredients: Aigua, vinagre, sal, 2 dotzenes de caragols per persona, 100 grs. de formatge d'ovella. 1 ou, alls, juevert.


 Preparació:
Netejam bé els caragols amb aigua, vinagre i sal. Els enganam posant-los dins aigua sal a foc molt baix. En bullir canviam l’aigua i repetim l’operació.
Escorrim i treim de la closca . Posam una paella al foc amb una mica d'oli i feim un sofregit d'all i julivert; afegim el formatge ratllat fins  a obtenir una massa espessa; fora del foc afegim s'ou i remenam bé. Tornar omplir les closques amb els caragols i una mica des farcit.
Disposam-los damunt una llauna amb el farcit cap amunt, els posam un raig d'oli i enfornam a 200º durant uns 12 minuts.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...