miércoles, 16 de septiembre de 2015

FIDEUÁ

FIDEUÁ

Ingredients: (Per a 12 persones): 1,5 kgs. de fideus n2, 1/3 d'oli d'oliva verge, 2, 5 pebres vermells, 24 gambes mitjanes, 12 crancs, 24 caragols de mar, , tres coes de raps mitjancers,1 kg. de muscles, 3 tomàtigues, 2 nyores, 3 calamars, 2,5 kgs. de peix de roca, 4 lts. d'aigua, 3 cebes, 1/2 ceba de fonoll, 3 alls, juevert,  mongetó, pèsols de clovella, 1 grm. de safrà, sal i pebre bó.

Elaboració:

S'hidratan les nyores unes hores abans i es retira tota la popa.

Es fa un brou amb el peix, les cebes, la ceba de fonoll. el juevert i 1 all, tot sense sofregir. Es deixa coure amb els 4 litres d'aigua fins que hagi reduit 1/4 part.

Dins la paella es posa tot l'oli, es sofregeix, el pebre vermell tallat a cuadrats, es treu i es fregeixen les gambes, es treuen i es fregeixen les tallades de rap, es retiren i es posa el calamar, dos alls llaminats i els caragols sense closca, després, la tomátiga rallada, la popa de les nyores, les mongetes i els pésols.

Es cola el brou sense premer, dins el brou es fan bullir els crancs, es posa el safrà, la sal i el pebre bo.
S'obrin els muscles al vapor sense gens d'aigua, i s'afegeix el suc que treuen al brou de peix.
Es posen els fideus a dins la paella es es fregeixen un poc.

S'afegeix el brou ben calent, i tot d'una les gambes els crancs, el pebre vermell, el rap i els muscles.
Es deixa coure durant 10 minuts i es deixa reposar tapat durant 10 minuts més.











Recepta de'n Mateu Bestard



No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...