AUBERGINIES A LO
POBRE:
Levam es capoll i s’ull a ses auberginies, llevam la meitat de sa pell fent retxes de d’alt a baix i li posam un poc de sal. La meitat es pasa per farina i s’altre meitat no. Fregim dins oli d’oliva primer ses que no tenen farina i després ses altres i reservam.
A
part tallam cebes i les confitam també dins oli d’oliva, un poc abans
d’estar posam es pinyons.
Dins
una greixonera anam fent sostres com si de tumbet es tractés, primer un sostre
de auberginia sense farina, després sa ceba, damunt s’alberginia enfarinoada,
per acabar a dalt del tot amb ceba. Ho omplim amb
llet, tap no tap, i ho posam al forn
entre 20 i 30 minuts.
BATALLON (Ca
Nostra)
Ingredients: Patates tendres, mongetes tendres, ous, oli d’oliva, sal i salsa de tomàtiga casolana.
Preparació:
Bullim
ses patates i ses mongetes tendres i en ser fetes hi tiram sa salsa de tomàtiga
encalentida i servim amb s’ou estrellat.
CARABASSONS FARCITS
Ingredients: 4 carabassons, 2 cebes, 100 grs. de saïm, tomàtiga, 2 llaunes de tonyina, alls, ous, galeta capolada, formatge
rallat, juevert, moraduix, herba-sana, sal, pebre
bo i oli d’oliva.
Preparació:
Capolam sa ceba la
sofregeim juntament amb s'all. Una vegada ben daurada es posa una
tomàtiga picadeta i es remena tot. Després posam sa tonyina, s’ofega i
s'afegeix es juevert, es moraduix i s'herba-sana. Es trempa amb sal i pebre bo.
Buidam es carabassons i picam sa popa, s'afegeix al
sofrit amb un ou bulllit. S’emplenen i
es posen dins una palangana. Feim una picada de juevert ou bullit galeta
capolada i formatge rallat. Posam dins
una rostidora sa salsa de tomàtiga, damunt es carabassons farcits, es cobreix
amb sa picada i damunt posam cèrcols de ceba
tomàtiga amb un raig d’olí. Posam a gratinar dins es forn.
CARXOFES FARCIDES
tomàtiga, ceba, alls, oli d’oliva i sal.
Preparació:
Desfullam ses carxofes fins que ens agradin per manjar. Tallam un poc de d'alt i deixam sa base plana. després omplim entre fulla i fulla amb la carn de porc trempada amb sal, nou noscada i mesclada amb un ou. Les fregim i col.locam en una rostidora. Posam una salsa de tomàtiga, ceba i all i ho deixam bullir una bona estona.
COLFLORI FARCIDA
Bullim una colflori cencera “al dente” i la buidam per sa part des tronc.
Mentre feim una bexamel amb sa farina i sa llet i la guardam.
Apart feim un sofregit amb oli d’oliva, ceba i tomàtiga. En estar fet li afegim sa carn i posam sal i pebre bo.
Farcim sa colflori amb sa salsa de carn, ho tapam amb beixamel i ho gratinam al forn amb formatge.
MONEATOS DE NADAL (Monges
Benedictines de Manacor )
Preparación:
Se hierven los boniatos con la piel una vez
lavados. Se dejan enfriar y se pelan.Se cortan a tiras largas, se pasan por harina y se fríen en aceite.
Se colocan en una rustidera o greixonera para ir al horno, pero antes se prepara una salsa a base de vino dulce, azúcar, canela y agua, salpicando con ella los boniatos,la salsa que sobre se coloca en la rustidera y se le da un golpe de horno.
PATATES FARCIDES
Ingredients: Vuit patates, un ou, tres cullaredes de
formatge rallat, una cullaradeta de
mantega, mig tassó de llet, pa rallat,
un poc de nou moscada, sal i pebrebò.
Agafam patates de sa mateixa mida i les tallam per la meitat. Les buidam un poc i les posam amb les polpes restants a bullir fins que estiguin casi fetes.
Mesclam sa polpa de sa patata amb, s'ou es formatge rallat, sa llet un poc de sal, pebre bo i nou moscada. Pujam es blancs d'ou a punt de neu i afegim.
S'omplen i es disposen dins una palangana amb mantega . S'espolvora amb pa rallat i es cou al forn durant vint minuts, mullant de tant en tant amb un poc de mantega.
PUDÍN D’ ALBERGINIES (Teresa Alorda)
Sofregim una ceba ben capolada, hi posam una albergssnia a trossets i la fregim junt amb la ceba. Quan estigi ben fregida la esclafam amb la giradora perquè s’acabi de fer. Ho treim
VENTIM (Ca Nostra)
Bullim les patates cenceres i les faves amb pell. Trempam i servim amb l’ou bullit.
No hay comentarios:
Publicar un comentario