domingo, 15 de diciembre de 2013

VERDURAS


AUBERGINIES A LO POBRE:


Ingredients: Auberginies, ceba, pinyons, oli d’oliva, sal i llet


Preparació:
Levam es capoll i s’ull a ses auberginies, llevam la meitat de sa pell fent retxes de d’alt a baix i li posam un poc de sal. La meitat es pasa per farina i s’altre meitat no. Fregim dins oli d’oliva primer ses que no tenen farina i després ses altres i reservam.


A part tallam cebes i les confitam també dins oli d’oliva, un poc abans d’estar  posam es pinyons.


Dins una greixonera anam fent sostres com si de tumbet es tractés, primer un sostre de auberginia sense farina, després sa ceba, damunt s’alberginia enfarinoada, per acabar a dalt del tot amb ceba. Ho omplim amb llet, tap no tap,  i ho posam al forn entre 20 i 30 minuts.




BATALLON (Ca Nostra)

Ingredients: Patates tendres, mongetes tendres, ous, oli d’oliva, sal i  salsa de tomàtiga casolana.


Preparació:
Bullim ses patates i ses mongetes tendres i en ser fetes hi tiram sa salsa de tomàtiga encalentida i servim amb s’ou estrellat.



CARABASSONS FARCITS


Ingredients: 4 carabassons, 2 cebes, 100 grs. de saïm, tomàtiga, 2 llaunes de tonyina, alls, ous, galeta capolada, formatge rallat,  juevert, moraduix, herba-sana, sal, pebre bo  i oli d’oliva.


Preparació:
Capolam sa ceba la  sofregeim juntament amb s'all. Una vegada ben daurada es posa una tomàtiga picadeta i es remena tot. Després posam sa tonyina, s’ofega i s'afegeix es juevert, es moraduix i s'herba-sana. Es trempa amb sal i pebre bo.


Buidam es carabassons i picam sa popa, s'afegeix al sofrit amb un ou bulllit. S’emplenen  i es posen dins una palangana. Feim una picada de juevert ou bullit galeta capolada i formatge rallat.  Posam dins una rostidora sa salsa de tomàtiga, damunt es carabassons farcits, es cobreix amb sa picada i damunt posam cèrcols de ceba  tomàtiga amb un raig d’olí. Posam a gratinar dins es forn.




CARXOFES FARCIDES


Ingredients: Carxofes, carn de porc capolada, nou moscada, ous, salsa de
tomàtiga, ceba, alls, oli d’oliva i sal.

Preparació:
Desfullam ses carxofes fins que ens agradin per manjar. Tallam un poc de d'alt i deixam sa base plana. després omplim entre fulla i fulla amb la carn de porc trempada amb sal, nou noscada i mesclada amb un ou. Les fregim i col.locam en una rostidora. Posam una salsa de tomàtiga, ceba i all i ho deixam bullir una bona estona.



COLFLORI  FARCIDA


Ingredients: Una colflori, 1 ceba, tomàtiga,  50 grs.de carn, meitat de porc meitat de vadella, oli d’oliva, pebre bó, sal, farina  llet i formatge.


Preparació:
Bullim una colflori cencera “al dente” i  la buidam per sa part des tronc.
Mentre feim una bexamel amb sa farina i sa llet i la guardam.
Apart feim un sofregit amb oli d’oliva, ceba i tomàtiga. En estar fet li afegim sa carn  i posam sal i pebre bo.
Farcim sa colflori amb sa salsa de carn, ho tapam amb beixamel i ho gratinam al forn amb formatge.




MONEATOS DE NADAL  (Monges Benedictines de Manacor )


Ingredientes: Moniatos,  aceite de oliva,  vino dulce, azúcar, canela y agua.


Preparación:
Se hierven los boniatos con la piel una vez lavados.  Se dejan enfriar y se pelan.
Se cortan a tiras largas, se pasan por harina y se fríen en aceite.
Se colocan en una rustidera o greixonera para ir al horno, pero antes se prepara una salsa a base de vino dulce, azúcar, canela y agua, salpicando con ella los boniatos,la salsa que sobre se coloca en la rustidera y se le da un golpe de horno.



PATATES FARCIDES



Ingredients: Vuit patates, un ou, tres cullaredes de formatge rallat, una cullaradeta  de mantega, mig tassó de llet,  pa rallat, un poc de nou moscada,  sal i pebrebò.


Preparació:
Agafam  patates de sa mateixa mida i les tallam per la meitat. Les buidam un poc i les posam amb les polpes restants a bullir fins que estiguin casi fetes.
Mesclam sa polpa de sa patata amb, s'ou es formatge rallat, sa llet un poc de sal, pebre bo i nou moscada. Pujam es blancs d'ou a punt de neu i afegim.
S'omplen i es disposen dins una palangana amb mantega . S'espolvora amb pa rallat i es cou al forn durant vint minuts, mullant de tant en tant amb un poc de mantega.



PUDÍN D’ ALBERGINIES (Teresa Alorda)



Ingredients: ALberginies, ceba, oli d’oliva, ous, pa llet, galeta picada, saïm, salsa de tomàtiga, sal i pebrebò.


Preparació:
Sofregim una ceba ben capolada, hi posam una albergssnia a trossets  i la fregim junt amb la ceba. Quan estigi ben fregida  la esclafam amb la giradora perquè s’acabi de fer. Ho treim del foc i posam dos ous i pa mullat amb llet. Ho posam a punt de sal i pebrebò. Untam un motllo amb saïm i galeta picada i ho enfornam. En estar llest ho treim del motllo i ho servim  regat amb salsa de tomàtiga.



VENTIM (Ca Nostra)



Ingredients: Patates tendres, faves tendres, ous, oli, sal i vinagre.


Preparació:
Bullim les patates cenceres i les faves amb pell. Trempam i servim amb l’ou bullit.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...