martes, 29 de diciembre de 2020

FARCIMENT

 

Ingredients:

·         1 cotna de porc

·         Sal gruixada

·         125 ametlla crua

·         2 vermells d’ou

·         80 gr. sucre en pols

·         1/2 pell de llimona ratllada

·         20 gr panses

·         6 albercocs secs

·         1/2 tassó de brandi o vi sec

·         Un polsim de canyella.


S’aprimen les voreres de la cotna i es coseix fent un saquet, amb espai suficient per poder-lo omplir. S’unta de sal per dins i per fora i el farem degotar unes 24 hores aproximadament. Passat el temps se li lleva la sal i s’aixuga.

S’ amararem les panses i l’albercoc sec tallat amb el brandi o el vi.

Es baten  els vermells d’ou amb el sucre en pols fins que tenguem una crema blanquinosa. S’hi afegeixen les ametlles, la clovella de llimona ratllada, la canyella i la fruita seca amb el brandi o vi  i es mescla bé.

 S’omple  el saquet amb aquest farcit i es coseix.  i l’enfornarem a 180ºC. ben fermat i damunt unes canyes perquè  la cotna no toqui el cul de la palangana. Es deixa cure durant una hora donant-li voltes de tant en tant. Es ser ben cruixent es deixa refredar

 Font: taulaposada.com

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...