ARRÒS CONFITAT 8085
Per a 16
persones
Brou:
·
2 tasses d'oli d’oliva
·
2 alls,
·
1 ceba de figueres amb coa,
·
1/2 ceba blanca,
·
1 pebre verd,
·
1/4 pebre vermell gros,
·
2 tomàtigues de ramallet tot ben
confitat.
·
2 ql. de peix de xerxa,
·
·
1 ql. de jarret,
·
Els escapsulls de 4 sípies,
·
1 branca de tem,
·
1 de moraduix
·
1 de fonoll,
·
1 fulla de llorer,
·
bastanta sal, pebrebò,
·
5 l. d’aigua.
Es fa un sofrit
amb sofrit amb l’oli, els alls les cebes, els pebres i les tomàtigues de
ramallet fins que tot estigui ben confitat. S’afefeixen els peixos, els
escapsull de les sípies, les herbes, bastanta sal i pebre bò. Es deixa bullir
amb tota l’aigua durant ½ hora, es deixar
refredar i es guarda dins sa gelera d'un dia per l'altre.
Sofrit:
·
Oli d’oliva
·
1 kg de escarmerlans
·
10 crancs de fonera
·
2 cebes de
·
2 tomàtigues de ramallet
·
2 pebres verds
·
1/2 pebre vermell
·
8 carxofes
·
4 sípies
Se sofrefeixen
els crancs i els escarmerlans, es treuen i es reserven. Dins es mateix oli es
fa un sofrit amb les cebes, les
tomàtigues i els pebres, s’incorporen les carxofes tallades a quarts i les 4 sípies talladles a quadradets petits. Ha
de quedar tot ben confitat.
Es treu el brou
de dins la gelera, s’encalenteix i es cola sense premer.
S’incorpora el
brou dins el sofrit i es du a ebullició, s’afegeix l’arròs, 1,2 q. que ha de
ser bomba en la proporció 1 d’arros, 3,5 de brou.
Picada
·
2 nyores,
·
Les melses de les sípies,
·
Juevert,
·
Safrà,
·
2 alls
Es fa la
picada, dins oli d’oliva es confiten els alls, se sofregeixen les melses, es
torra el safrà i es pica tot junt amb el juevert i un poc de brou. S’afegeix al
brou en dur 10 m de bull ii s’eguidament s’afegeixen els crustàcis. Es deixa coure durant 16m. en
greixonera de fang. Se serveix amb all oli negre amb la tinta sofregida. I
pebre verd.
No hay comentarios:
Publicar un comentario