BROU DE CARCASSES DE GALLINA AMB SURETS
DE CERVELL DE MÈ
Ingredients:
- Carcasses i ales de gallina
- Cevells de mè
- Porros
- Pastanagó
- Nap
- Api
- Llorer
- Tem
- Julivert
- Moraduix
- Farina
- Vinagre
- Vi ranci
- Sal
- Oli d’oliva
Elaboració:
Es posen dins
una olla, les carcasses, les ales, els pastenegons el nap pelat, el porro i la
resta de herbes, i sal amb l’aigua freda que cobreixi sobradament tots els ingredients. En començar a fer
escuma es lleva i es deixa bullir tot plegar durant uns 40 m. Es deixa refredar
i es guarda.
Dins una
cacerola amb aigua, vinagre i sal es
deixen perquè blanquegin els cervells cencers. Es pasen per aigua
freda, se’ls hi dóna un bull i en estar quallats es fan trossets des tamany
d’una nou, se li lleven totes les venes i impureses, es pasen per farina a la
que se li haurà afegit una picadeta de moraduix, se fregeixen dins oli d’oliva
i es reserven.
Es procura desgreixar
el brou tot lo que es pugui, una vegada desgreixat se li dóna un bull afegint-li
un raig de ví ranci, fin que hagui evaporat.
Se serveix el
brou amb uns trossos de cervell dedins.
No hay comentarios:
Publicar un comentario