ARRÒS NEGRE DE SÍPIA AMB PILOTES DE LLAMPUGA (Pròpia)
Ingredients: 1 sípia bruta, 1 llampuga, 2 porros, 1 ceba de Figueres, 2 pebres verds, 3 tomàtigues de ramallet, brou de peix, arròs bomba, alls oli de girasol, oli d'oliva, prebre bord, pebrebò sal, brots de colflori, mongetes planes, pèsols de rompre, pebres vermells, farina, ou i sal.
Elaboració:
Es talla ben petit el porro, les cebes i el pebre verd i es fa un
sofregit dins oli d'oliva. en estar ben cuït s'afegeixen les tomàtigues de
ramellet pelades. Es talla la sípia en bocins no massa petits, i es
reserven les melses i la tinta. S'afegeix la sípia al sofregit juntament amb
les melses i la tinta.
a part es fa un fumet amb els caps i les espines de les
llampugues, sense res més que aigua i sal.
A part es talla a guinevet la llampuga amb bocins petits, es
mescla amb pebre vermell, julivert, sal, pebrebò i un poc de ceba ben capolada,
es fan les pilotes, s’enferinen i es fregeixen lleugerament. Una vegada
fregides es reserven i es couen 1 minut dedins del brou i es reserven.
Apart es té un brou de peix de roca. S'afegeix la meitat de
cadescun dels brous, els trossos de colflori previament escaldats amb aigua,
les mongetes i els pèsols es deixa bullir 2 m. i s'afegeixen l’arròs.Un cop
cuït es posen les pilotes, es tapa la olla i s'esperen 3 m.
No hay comentarios:
Publicar un comentario