lunes, 17 de diciembre de 2018

ESCALDUMS D'ARIANY

ESCALDUMS D'ARIANY

Ingredients: Indiot, pollastre de camp, fetges de pollastre, carn capolada de porc, sobrassada, esclata-sangs, ametlles, pinyons, alls, julivert, moraduix, llorer, pa, llet, ous, farina, oli d'oliva, sal, pebrebò, ceba, tomàtiga, 4 espècies de Sa Pobla (pebrebò, clavel, pebre de Jamaica, nou moscada y canyella), conyac o vi blanc o ranci i aigua.

Elaboració:
Es mescla la carn capolada de porc amb vermells d'ou, mica de pa banyada amb llet, alls, julivert, moraduix picats, i sal. D'aquesta pasta es fan pilotes, s'enferinen, es fregeixen en oli d'oliva lleuguerement i es reserven.  Es fan bocins de la carn de l'indiot i del pollastre, es salpebren, s'enferinen ,es fregeixen de la mateixa manera que les pilotes i es reserven. Es fregeixen els fetges i es reserven també.
Es capola ceba, i es fregeix dins el mateix oli, al cap d'una estona es posa un poc de sobrassada i unes fulles de llorer i es deixa coure  fins que té bon color. S'afegeix la carn i el vi o el conyac i es deixa evaporar, després es posa la tomátiga pelada i tallada. Quan la tomàtiga s'ha fos, es tapa d'aigua, en arrencar el bull s'afegeixen les 4 espècies de Sa Pobla i un manadet de moraduix i es deixa bullir fins que la carn està quasi feta. Mentre es fregeixen les patetes a cantonets i es reserven. Es fa una picada amb els fetges, les ametlles, els pinyols, alls i julivert. S'afegeix la picada a la greixonera, 5m. més tard es posa bé de sal i espècies, s'afegeixen les patates i les pilotes i 5m. abans de apagar els foc, els esclata-sangs.

Recepta d'en Llorenç Julià, cuinada al Galliner de Sa Font Seca el dia 14/12/2018

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...