domingo, 30 de octubre de 2016

PEUS DE PORC AMB CARAGOLS

PEUS DE PORC AMB CARAGOLS

Ingredients: 6 peus de porc xapats per la meitat, 750 grs. de caragols, una punta de cuixot, 1 ceba, 2 tomàtigues 2 tassons de vi ranci blanc, 150 grs. de ametlles torrades, sense pell i sense sal, aigua, fonoll, farigola, moraduix, herba-sana, alfabaguera, pebrebò, pebre bord, saïm i sal.

Elaboració:
Es netetjen els caragols de la manera acostumada i se'els hi dona un bull amb aigua i herbes. Es tira la primera aigua i es tornen a bullir durant 30 minuts més amb aigua neta.
Igualment es netetjen els peus i també se'ls dona un bull tirant la primera aigua.
Es posen els peus amb la punta de cuixot dins de l'olla a pressió i se'ls hi deixa durant 45 minuts.
Mentre es van coent  els peus, es fa un sofrit, utilitzant saïm, amb la ceba i les tomàtigues.
Quan l'olla ha refredat una mica s'obri, es treuen els peus i es reserva la meitat del brou de la cocció.
A dins d'una olla es posen el peus salpebrats, el cuixot i a damunt el sofit, es tiren dos tassons de vi, es deixa fins que s'evapori. S'afegeixen dos tassons de brou, el pebre bord i es fa bullir 15 minuts, finalment es tira la picada que s'haurà fet amb les ametlles i les herbes i es deixa bullir cinc minuts més.

No hay comentarios:

Publicar un comentario

  PANADES D’INDIOT I ALBERCOC (518) Miquel Calent Ingredients: ▪ 300 grams de saïm ▪ 25 grams de llevat premsat ▪ 75 mil·lilitre...