FIDEUS DE VERMAR DE SON VIVES (Banyalbufar)
Ingredients: Catorze
tallades de llampuga, les espines i els caps de cinc llampugues, 2 crancs, 500
grs. de fideus nº 2, cinc cebes, 1/2 cabeça de fonoll, 4 pebres verds, julivert, una
tallada de sobrassada, farina 4 tomàtigues, mongetes tendres, pèsols, carxofes, alls, sal, pebrebò, pebre vermell,
oli d’oliva, pebre coent, safrà, 3 nyores.
Elaboració:
Es posen les espines i els caps a bullir amb 4 litres d’aigua, la
cabeça de fonoll, el julivert, dues cebes tallades i els capolls dels pebres
verds.
Es fa un sofrit dins d'oli d’oliva amb 3 cebes, els pebres
verds i les tomàtigues pelades, ben poc a poc a fi de que confiti, en tenir
color se li afegeix la tallada de sobrassada esmicolada.
Es cola el brou i es posa a damunt el sofrit.
Es fa una picada amb els alls, el julivert i les popes de les
nyores hidratades, s’aclareix la picada amb un poc de brou i se li afegeix al brou.
Es salpebren i s’enferinen les tallades de llampuga i es fregeixen a dins d'oli d’oliva.
Es posa el brou al foc i en arrencar a bullir s' afegeixen els
fideus.
Es rectifica de sal i coent, s’afegeix el safrà, el pebre vermell i
els crancs esmijats i es deixa bullir 3 minuts, s'afegeixen les mongetes els pèsols, les carxofes i la picada i es deixa coure fins que els fideus estiguin cuits. Es posen les tallades de peix per damunt, es tapa l’olla i es deixa reposar 5
minuts.
No hay comentarios:
Publicar un comentario