COUSCOUS
(Matilde Molina)
Ingredients: 1 kg . de carn magre de mé, 2 colls de mé, 2 ossos de mé, 2 derreres de pollastre, 2
coes de bou, 250 grs. de ratolí (morcillo), 500 grs. de couscous, 300 grs. de ciurons, 4
pastanagues, 250 grs. de carabassa, 2 carabassons, 1 pebre vermell, 4 carxofes,
250 grs de mongetes tendres ¼ de col, 1 ceba capolada, 3 tomàtigues, 1 fulla d’api,
3 porros, 2 nabs, 3 claus d’olor (amb sa ceba), 1 tronc de canyella, mantega, harissa, espècies per couscous, 1 pebre de cirereta coent, oli d’oliva i sal.
Per
a la salsa dolça: Ceba confitada
tallada molt prima, panses sense pinyols i sucre.
Per
a la salsa harissa: Una tassa de
brou de couscous, harissa i espécies
Elaboració:
Es posen els ciurons en remull la nit anterior. Es sofregeix la carn dins oli d’oliva. Dins
una olla se posen els ciurons i la carn tapats amb aigua calenta.
Se sofregeixen totes les verdures excepte les mongetes i les carxofes.
Quan
la carn es cuita se van afegint les verdures per ordre de cocció i les espècies.
Se cou el couscous al vapor amb una tassa d’aigua, sal, mantega i canyella en pols i
se va remanant perquè no s’aferri.
No hay comentarios:
Publicar un comentario