CALÇOTS AMB SALSA ROMESCU
Ingredients: 1 manat de
25 calçots, 4 tomàtigues de ramallet, 2 nyores, 2 alls, 25 grs de ametlles
torrades, 25grs. d’avellanes, una
llesca de pa fregit, oli d’oliva, vinagre i sal.
Elaboració;
Es posen els calçots a sobre
del caliu o millor de la flama, en ser negres, Es giren i es mantenen al foc fins que començen
a suar. Es treuen del foc i s’emboliquen en paper de diari, durant uns minuts
perque s’acabin de coure.
Per fer la salsa romescu, es
posen en remull les nyores el dia anterior, es lleven les llavors i el capolls
i es reserven. Es torren les tomàtigues i els alls ( es pot fer al forn), Es
pelen i es mesclen amb tots els ingredients, (sal i vinagre al gust), excepte
l’oli. Es passa tot per la batedora i en estar ben capolat es va afegint poc a
poc l’oli fins que lligui i tengui la textura desitjada. (Es pot afegir all cru
o pebre coent si agrada)
No hay comentarios:
Publicar un comentario