ARRÒS D’ERMITANS I OU (496)
Ingredients:
• Arròs bomba pobler
• Crancs ermitans
• Ous
• Morro de porc negre
• Ceba, porro i tomàtiga
• Alls, julivert i ametlla
• Gerret
• Gallina
• Calamar
• Botifarró
• Sal i pebre bo
Elaboració:
Retiram la pell al morro de porc i el tallam a bocins molt
petits. Posam una greixonera al foc amb els daus de morro i ho deixam suar uns
quaranta-cinc minuts al mínim. Passat aquest temps li afegim la ceba i el porro
i seguim la cocció a baixa temperatura. Quan tot sigui ben tou arriba l’hora de
posar-hi una mica de tomàtiga molt madura i acabar de confitar lentament. Tot
aquest procés hauria de durar unes dues hores.
Escaldam uns segons els ermitans dins aigua i sal. En retiram
les figues que tallam a bocins petits i reservam. Posam un bocí de gallina al
foc per fer brou amb una mica de verdura. Quan hagi bullit una hora i mitja, li
afegim els ermitans i un poc de gerret. Coem deu minuts i colam.
Sofregim un poc l’arròs dins el sofregit, en començar a
blanquejar banyam amb el brou i prosseguim la cocció a foc fort. Passats cinc
minuts és el moment de posar-hi les figues d’ermità i prosseguir a foc més
suau. Cap al final afegim a la greixonera una picada d’ametlla, all i julivert.
Nosaltres servim aquest arròs amb un vermell d’ou, una mica de
pols de camallot, unes tiretes de calamar arrebossades i un gel de julivert.
No hay comentarios:
Publicar un comentario